Dags för frrrukost

Hej hej!

Nu har vi varit här mer än halva tiden. Hemma har det varit Lucia, men det märkte man inte alls av här nere. Julen däremot känns av här. igår åkte vi till en outlet utanför Cha-am. Ett ställe som liknade Freeport i Kungsbacka väldigt mycket. Där gick personalen omkring i tomteluvor. Crazy things happens here. Glöm inte av att ca 97% av Thailands befolkning är Buddhister. Annars var outletten ingen höjdare, precis som Freeport 😉 Jag köpte i alla fall en t-shirt. Skulle kännas konstigt att åka hem tomhänt. Vi käkade tjocka våfflor med glass. Göragott!

När vi kom hem så somnade jag på hotellet. Magnus kollade på en av sina 12 miljarder nyinköpta fejk-dvder. Senare på kvällen så promenerade vi till “weekend-marknaden”. Den kallas så trots att den är uppe onsdag till söndag. Den marknaden är hittills den bästa, inte fullt av turister och försäljarna är inte gå-påiga. Vi köpte lite julklappar och lite grejer till oss själva. Hoppas att vi slipper böta när vi ska flyga hem. Maxvikten för resväskan är 15kg och handbagaget 5kg. Vi pratade med ett par från Malmö, som åkt ner via Kastrup. På Kastrup vägde de tydligen handbagaget och de fyra tillsammans hade fått böta 1000 kronor. De hade tagit med sig bag-in-box vin, för att antagligen sitta och snål/smyg-supa under resan. Dyrt vin blev det i alla fall 🙂

Idag kommer vi nog gå och lägga oss tidigt för imorgon bitti 06:45 bär det av till river Kwai nära gränsen till Burma. Hoppas jag hinner upp och käka frukosten här. Det är höjdpunkten på dagen. Tre till fem skivor bröd med jordnötssmör, fyra skivor annanas och en kopp kaffe. Magnus tycker jag e knäpp i huvudet för att jag käkar så knepig frukost, men jag lägger mig alltid och tänker på hur gott det ska bli kvällen innnan. Magnus testar ju såklart nya varianter varje morgon. Mest blir det nog bacon, men nu har han börjat skärpa till sig.

Något som är roligt här är att man som tjej ibland blir kallad för “sir” av tuk-tuk-förarna. Och av alla på hotellet och i de finare affärerna blir jag kallad “madame”. Snoffsigt värre. Annat e det i Sverige, där ska man vara glad om man slipper bli kallad “det” när man är och handlar.

Nä, nu har vi varit inne på hotellet för länge. Tror det är dags att gå in till centrum för att ta ut lite bath. Börjar sina i kassan.

Puss & kram carro

Advertisements

1 Comment »

  1. Anna & Carro said

    Tja!
    Har nu suttit och garvat åt filmerna. Ni är BÄST :)Mangan är du bundis med aporna nu?! GRATTIS på 10-årsdagen! Hoppas ni får en underbar dag tillsammans, men ni vet väl att vänner ska vara med på ett bröllop?! Om inte kommer Anna att dra er i varenda utstickande del på era kroppar och B ska aldrig mer vicka på höfterna till Ricky Martin 😉
    Ta hand om er och må gott! Stora kramar på er

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: